28.9.15

opskrift - char siu (kinesisk marineret svinekød) / 叉烧

Ingredienser:
1 kg nakkefilet
6 spsk. char siu sauce (fås i de kinesiske butikker)
2 spsk. honning
1 spsk. maltose-sirup
2 spsk. soya
4 fed hvidløg
3 spsk. hoisin sauce (valgfrit)

Fremgangsmåde:
Kødet skæres i aflange stykker som på billedet.
Marinaden laves ved at blande Char siu sauce, honning, soya, hvidløg og hoisin sauce (valgfrit).
Kødet skal marineres i minimum 24 timer i køleskabet (jeg lod den stå i to døgn).
Ovnen tændes på 150 grader celcius på varmluft.
En bageplade overdækkes med sølvpapir og stilles i nederste del af ovnen.
Kødstykkerne hænges op i kroge på en bagerist, således de kan hænge som på billedet.
Overskydende marinade blandes op med maltose-siruppen og pensles på kødet hvert 15. minut.
Efter ca. en time til halvanden time, har kødet fået en skinnende overflade og lækker stegeskorpe, og det er hermed færdigt.
Spis det gerne som skiver i pandebrød eller buns, med mayo, agurk og forårsløg, MUMSSS!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar